Vad menar han?
Art, Inspiration / 12 juli, 2014

För några år sedan (2006-7-8?) kunde man skicka in sms-hälsningar till tidningen City som publicerades, jag tror det var City i alla fall. Det var så fint att läsa dessa kryptiska rader, det var svartsjuka, ilska, massor av kärlek och inte minst lösryckta efterlysningar av typen ”du på bussen den 6/7 jag kan inte sluta tänka på dig”. Det är något så intressant det där att vilja nå ut, att få utlopp för känslor. Alla kan se men det handlar mer om att vara den som får visa. Missuppfattningar, tillkortakommanden. Jag älskar det där. Jag sparade på dem under en tid. Sedan lät jag dem ligga något år. Och sedan klippte jag ihop några av smsen och gjorde en video som jag visade på Malmöfestivalen 2010. Den visades i ett skyltfönster på Waynes Coffee vid Stortorget, jag leker med tanken att någon förbipasserande skulle känna sig träffad. Nu ser jag den även som ett avtryck i en tid.

Det har hänt så mycket med sms sedan dess. Jag tänker på alla som skriver mer än de pratar, och på alla missförstånd som blir av att text är avskalat. Du vet inte riktigt säkert, det finns inga tonfall, inga pauser, inga röstlägen. Därför är det så bra med internet, nu kan vi hjälpa varandra istället. Sidan Vad menar han är ett underbart och underhållande exempel. Här kan man bland annat skicka in bilder av sms och får hjälp med att tolka konversationer och situationer. Det är upplagt lite som Dumpa Honom, men mer up to date. Och det är även ett sätt att synas, att visa vad man har på gång i sitt liv. Så det ligger i tiden.

sakna-dig-jattemycket

#dumpa honom#Emma Pilipon#he's not that in to you#saknar dig jättemycket#sms#vad menar han#vadmenarhan.se#waynes coffee

LEAVE A REPLY

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


DON’T JUST GIVE UP – QUIT!

Hang In There på Galleri 21

Do a Bad Job and Make it Worse

Lots of PEople Smiling Back at You

Quote of the Month

STUDIO JOURNAL

Saker jag gör, läser, ser, lyssnar och tänker på.

Things I do, read, see, watch, listen to and think about.


Loading