HANG IN THERE
Galleri 21 14 oktober - 5 november 2017Carolina Söderholm Sydsvenskan / Emma Philipson omvärderar det triviala och klyschiga Don't just give up, quit! Emma Philipson sätter ord på vardagens frustrationer och skruvar motgångar till twistad humor. Några pennstreck eller penseldrag är nog, för att det ska rycka i mungiporna. Träffsäkert driver hon med svulstiga pretentioner och jakten på fulländning. "Hop on in" kallar hon med muntert dödsförakt teckningen där en skylt med orden "The perfection sinkhole" varnar för bakgrundens svarta hål. Och lik förbannat, vilken dragningskraft det där slukhålet ständigt utövar. Tveklöst har hon en frände i den brittiske konstnären David Shrigley, som erövrat den internationella konstscenen med sin förmåga att slagfärdigt kombinera ord och bild. "Look closely at the artwork to see the imperfections" uppmanar skeva bokstäver i ett av hans senaste verk där ögonen bokstavligt tycks tränga ur skallen på en allt annat än perfekt tecknad betraktare. Det är just den förlamande prestationsångesten Philipson vill komma ifrån när hon varje dag sätter sig ner och tecknar. I fjol samlade hon framgångsrikt resultatet i boken "Do a bad job and make it worse". På Galleri 21 fortsätter hon nu jobbet och visar ett femtiotal teckningar. Det är avväpnande, ibland skarpt och underhållande på en skala från banalt till briljant. Men så har den Malmöbaserade konstnären i allt från videoverk till performances satt en ära i att omfamna, omvärdera och underminera det triviala och klyschiga. Alltid med den smittande värme, som karaktäriserar också hennes fnissande smileys i det interaktiva verk hon gjort för pågående Bästa Biennalen. Klicka in på lopsbay.com och njut.

Emma Philipson omvärderar det triviala och klyschiga

Don’t just give up, quit! Emma Philipson sätter ord på vardagens frustrationer och skruvar motgångar till twistad humor. Några pennstreck eller penseldrag är nog, för att det ska rycka i mungiporna. Träffsäkert driver hon med svulstiga pretentioner och jakten på fulländning. ”Hop on in” kallar hon med muntert dödsförakt teckningen där en skylt med orden ”The perfection sinkhole” varnar för bakgrundens svarta hål. Och lik förbannat, vilken dragningskraft det där slukhålet ständigt utövar.

Tveklöst har hon en frände i den brittiske konstnären David Shrigley, som erövrat den internationella konstscenen med sin förmåga att slagfärdigt kombinera ord och bild. ”Look closely at the artwork to see the imperfections” uppmanar skeva bokstäver i ett av hans senaste verk där ögonen bokstavligt tycks tränga ur skallen på en allt annat än perfekt tecknad betraktare.

Det är just den förlamande prestationsångesten Philipson vill komma ifrån när hon varje dag sätter sig ner och tecknar. I fjol samlade hon framgångsrikt resultatet i boken ”Do a bad job and make it worse”. På Galleri 21 fortsätter hon nu jobbet och visar ett femtiotal teckningar. Det är avväpnande, ibland skarpt och underhållande på en skala från banalt till briljant. Men så har den Malmöbaserade konstnären i allt från videoverk till performances satt en ära i att omfamna, omvärdera och underminera det triviala och klyschiga. Alltid med den smittande värme, som karaktäriserar också hennes fnissande smileys i det interaktiva verk hon gjort för pågående Bästa Biennalen. Klicka in på lopsbay.com och njut.

Carolina Söderholm
28 Oktober 2017
YELLOW CLOUDS
YELLOW CLOUDS
HOP ON IN!
HOP ON IN!
JUST LAGOM
JUST LAGOM
TOSSING LEMONS
TOSSING LEMONS
IT'S OK TO BE PERFECT
IT'S OK TO BE PERFECT
IMPORTANT STUFF
IMPORTANT STUFF
HANG IN THERE
HANG IN THERE
HAPPY HOME
HAPPY HOME
HANDFUL IDEAS
HANDFUL IDEAS
THANK YOU LIFE
THANK YOU LIFE

NEXT
HANG IN THERE
Galleri 21 14 oktober - 5 november 2017
Carolina Söderholm Sydsvenskan Emma Philipson omvärderar det triviala och klyschiga Don't just give up, quit! Emma Philipson sätter ord på vardagens frustrationer och skruvar motgångar till twistad humor. Några pennstreck eller penseldrag är nog, för att det ska rycka i mungiporna. Träffsäkert driver hon med svulstiga pretentioner och jakten på fulländning. "Hop on in" kallar hon med muntert dödsförakt teckningen där en skylt med orden "The perfection sinkhole" varnar för bakgrundens svarta hål. Och lik förbannat, vilken dragningskraft det där slukhålet ständigt utövar. Tveklöst har hon en frände i den brittiske konstnären David Shrigley, som erövrat den internationella konstscenen med sin förmåga att slagfärdigt kombinera ord och bild. "Look closely at the artwork to see the imperfections" uppmanar skeva bokstäver i ett av hans senaste verk där ögonen bokstavligt tycks tränga ur skallen på en allt annat än perfekt tecknad betraktare. Det är just den förlamande prestationsångesten Philipson vill komma ifrån när hon varje dag sätter sig ner och tecknar. I fjol samlade hon framgångsrikt resultatet i boken "Do a bad job and make it worse". På Galleri 21 fortsätter hon nu jobbet och visar ett femtiotal teckningar. Det är avväpnande, ibland skarpt och underhållande på en skala från banalt till briljant. Men så har den Malmöbaserade konstnären i allt från videoverk till performances satt en ära i att omfamna, omvärdera och underminera det triviala och klyschiga. Alltid med den smittande värme, som karaktäriserar också hennes fnissande smileys i det interaktiva verk hon gjort för pågående Bästa Biennalen. Klicka in på lopsbay.com och njut.

WORKS

A Drawing A Day

Every day make yourself a present. It could be a drawing, or some text, put it on Instagram for the…

Do a Bad Job and Make it Worse

”I was never happy being an artist” ”When life gives you lemons eat them” ”I have this beautiful color but…

NO FATE

  NO FATE BUT WHAT WE MAKE Lilith Performance Studio

BAD MEDIA KARMA

”…Bad Media Karma är ett stycke kändisframträdande. Ett avbildande och verkliggörande av de jagade superkändisarnas sätt att dyka upp och…

CARMEN

Mimar till Bizet’s L’amour Est un Oiseau Rebelle och lyfter hantlar i takt med musiken. Med tiden blir det tyngre…

WORKOUTFIT

Ibland vill vi visa upp oss och då gör vi oss fina. Vi blir inspirerade och så förändrar vi oss….

DESPERATO

Om du inte kan få det du hellre vill ha, får du ta något annat istället, men vad? Och vad…

SUBLIME EGO

  THERE IS NO NEED FOR SPECIAL TREATMENT SPECIAL TREATMENT WILL HURT YOU IN THE LONG RUN   Installationsvy, Skånes…

JOURNAL

DET ÄR KONSTIGT, MAN ÄR MITT UPPE I NÅGOT OCH SÅ SKA MAN BARA SLÄPPA. INGET VARAR VERKAR DET SOM….

BOOM BOOM

Man tror man har det, men har man det verkligen? Tror inte det va. Jag ville se vad som händer…

DEN STORA URSÄKTEN

Vi gjorde vår utställning i alla fall, Richard och jag, även om vi egentligen inte visste om den skulle bli…

ISSUES

Vi vill ha en massa saker. De får oss att känna oss mindre ensamma. Vi bär omkring på dem och…

I LOVE YOU I TAKE IT BACK

Det handlar om att vara så kär att man vill att hela världen ska veta och om att ta konsekvenserna…

T.G.I.F.

Stolt installation på gallerinatten

04TOKIGHETER

Om du kunde få tillbaks det du hade – skulle du ta det då? Eller skulle du börja förhandla, kräva…


Loading